ON AIR

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΦΥΛΑΚΕΣ "ΜΕΛΩΔΙΑΣ"

Φυλακές ‘Μελωδίας’


Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Σαν μέλη του Los almiros rock radio έχουμε βρεθεί αρκετές φορές στη διαδικασία της οργάνωσης μιας συναυλίας. Αυτή τη φορά όμως η συναυλία δεν ήταν η ιδία, δεν είχε 300 άτομα να την παρακολουθούν, δεν είχε μπύρες, δεν είχε όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει. Είχε κάτι πολύ παραπάνω από όλα αυτά, κάτι που για να το εξηγήσεις πρέπει να μιλάς δυο μέρες, κάτι το οποίο πρέπει να ζήσεις για να το καταλάβεις.

  Αναφερόμαστε στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές ανηλίκων κασσαβέτειας. Είδαμε νέα παιδιά, ανήλικους να χορεύουν, να τραγουδούν, να χτυπούν παλαμάκια με όλη τους τη ψυχή με όλη τους τη δύναμη. Το συναίσθημα που νιώθεις βλέποντας αυτή την εικόνα δεν μπορεί να μεταβιβαστεί από ένα πληκτρολόγιο.  Αυτά τα παιδιά ήταν και θα ξανά είναι μέρος της κοινωνίας, γι αυτό πρέπει να τους δώσεις σημασία, γι αυτό δεν πρέπει να τους αγνοείς. Διέπραξαν αδικήματα και το πλήρωσαν χάνοντας το πολυτιμότερο πλεονέκτημα της φύσης του ανθρώπου. Την ελευθερία τους.







   Οι συναυλίες που έχουμε διοργανώσει έχουν χαρακτηριστεί: ωραία, άλλη πετυχημένη, άλλη διαφορετική και με ακόμα πολλούς χαρακτηρισμούς.
Την συγκεκριμένη την χαρακτηρίζουμε ως την πιο ‘σημαντική’.



     Μέσα στα πλαίσια της συναυλίας υπήρξε δωρεά μουσικών οργάνων με σκοπό την εκμάθηση τους από τους ίδιους τους τρόφιμους, μια κίνηση που αντιμετωπίστηκε θετικότατα από τα παιδιά καθώς μετά το πέρας της συναυλίας αμέσως άρχισαν να γρατζουνάνε τα όργανα. Όργανα που συλλέχθηκαν εθελοντικά από εμάς, από εσάς, από όλους.


     Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ιστότοπους που στήριξαν αυτήν την κίνηση:



 Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης όλους όσους έδωσαν μουσικά όργανα,
την διευθύντρια και τους κοινωνικούς λειτουργούς των φυλακών που από τη πρώτη στιγμή αμφότεροι αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και τους μουσικούς-φίλους (Τάσος-Γιώργος-Δημήτρης-Παναγιώτης) που ήρθαν εθελοντικά και τραγούδησαν για αυτά τα παιδιά.


Η μουσική είναι ελεύθερη - η ελευθερία εκφράζεται μέσα από αυτήν



Los Almiros Rock Radio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου